Ας μαγειρέψουμε
Για τη σάλτσα: Αναμειγνύουμε τον ζεστό ζωμό κοτόπουλου, με 3 κ.σ. μέλι, το χυμό πορτοκαλιών, το κονιάκ και 50ml ελαιόλαδο. Για τη γέμιση: Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, το πράσο, το κρεμμυδάκι και τα κουκουνάρια για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το πλιγούρι, τις σταφίδες και λίγο σάλτσα και ψήνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τις φέτες πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και η γέμιση είναι έτοιμη. Για τη γαλοπούλα: Γεμίζουμε τη γαλοπούλα και την κλείνουμε με οδοντογλυφίδες ή σπάγγο. Προσθέτουμε τις πατάτες και ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα, 50ml ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και απλώνουμε μόνο πάνω στη γαλοπούλα 2 κ.σ. μέλι. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού και ψήνουμε στο ταψί με το στήθος προς τα πάνω σε προθερμασμένο φούρνο (160o κελσίου) για 1 ώρα. Στη συνέχεια τη βγάζουμε και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180o κελσίου με αέρα. Γυρνάμε απο την ανάποδη, ανακατεύουμε τις πατάτες και ξαναβάζουμε στο φούρνο. Στη μισή ώρα τη γυρνάμε ώστε να ροδίσει και το στήθος. Συνολικά ψήνουμε 1 ώρα στους 160ο κελσίου και άλλη 1 ώρα στους 180o κελσίου, με αέρα. Σερβίρουμε σε δίσκο με τις πατατούλες και δίπλα βάζουμε σουρωμένο σε σαλτσιέρα το ζουμάκι που περίσσεψε στο ταψί