Ας μαγειρέψουμε
Πλένετε και στεγνώνετε την κότα. Κόβετε τη μια τρούφα σε λεπτές φέτες με πολύ κοφτερό μαχαίρι ή με μαντολίνο (8 φέτες περίπου). Ψιλοκόβετε τη δεύτερη και την κρατάτε για τη γέμιση και τη σάλτσα. Ανασηκώνετε την πέτσα από την περιοχή του λαιμού και βάζετε τις φέτες της τρούφας στην περιοχή του στήθους και στα μπούτια. Πασπαλίζετε την κότα μέσα και έξω με πιπέρι και το αφήνετε στο ψυγείο για 24 ώρες. Δύο ώρες πριν το μαγείρεμα βγάζετε την κότα από το ψυγείο και την αλατίζετε μέσα και έξω.Ετοιμάζετε την γέμιση. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα συκωτάκια, τον κιμά και τη μισή ψιλοκομμένη τρούφα. Προσθέτετε το ασπράδι του αβγού, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και κατεβάζετε τη γέμιση από τη φωτιά και όταν κρυώσει γεμίζετε την κότα. Κλείνετε το άνοιγμα με σπάγκο ή με οδοντογλυφίδες. Βράζετε τα πράσα στο ζωμό κότας και όταν αρχίσει να παίρνει βράση βάζετε μέσα τη γεμισμένη κότα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε την κότα για 1 ώρα και ένα τέταρτο περίπου. Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Παίρνετε 3 φλιτζάνια από το ζωμό που έβρασε η κότα και το βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μείνει 1 φλιτζάνι. Σε ένα μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους αυγών και ρίχνετε λίγο-λίγο ζωμό από την κατσαρόλα. Τέλος, προσθέτετε το μείγμα στην κατσαρόλα, χαμηλώνετε πολύ την φωτιά και σιγοβράζετε τη σάλτσα με προσοχή για να μην κόψει. Τη μεταφέρετε στη σαλτσιέρα και την πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ψιλοκομμένη τρούφα. Όσο βράζει η κότα ετοιμάζετε τα λαχανικά. Τα βουτάτε σε βραστό νερό αλατισμένο για 10 λεπτά περίπου. Τα κρυώνετε κάτω από νερό της βρύσης για να μη λιώσουν και τα σοτάρετε σε λίγο βούτυρο. Σερβίρετε την κότα στη μέση της πιατέλας.Γύρω-γύρω βάζετε τα λαχανικά και συνοδεύετε με τη σάλτσα.Αν δεν έχετε τις δύο τρούφες που χρειάζονται (1 σε φέτες και 1 ψιλοκομμένη) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βαζάκι τρούφες Γρεβενών και να τις μοιράσετε στην κότα, στη γέμιση και στη σάλτσα.