Ας μαγειρέψουμε
Πλένετε πολύ καλά την πάπια και την καθαρίζετε από το εμφανές λίπος της. Ανακατεύετε σε 2 ποτήρια βραστό νερό τη ζάχαρη, το γλυκάνισο, τα μπαχαρικά και το μέλι. Βυθίζετε την πάπια στο μίγμα αυτό και την μαρινάρετε 2 ώρες. Κρεμάτε την πάπια με ένα γάντζο πάνω από ένα σκεύος και την αφήνετε σε ξηρό μέρος 5-6 ώρες. (για να επισπεύσετε το στέγνωμά της, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σεσουάρ μαλλιών). Βάζετε την πάπια σε ταψί, την αλείφετε με πινέλο με τα υλικά της μαρινάδας (νερό -μπαχαρικά –μέλι) και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ½ ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το στήθος και να ροδοκοκκινίσει. Κόβετε το στήθος και το βγάζετε από τον φούρνο, το διατηρείτε ζεστό και συνεχίζετε για 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθούν εντελώς και τα πόδια. Ετοιμάζετε εν τω μεταξύ τη σάλτσα. Βράζετε τα βερίκοκα σε 2 φλιτζάνια νερό για 30 λεπτά. Τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με το μέλι και το γλυκό κρασί. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και την μεταφέρετε σε σαλτσιέρα. Για να σερβίρετε, κόβετε το στήθος σε φέτες και βάζετε τα πόδια ξεχωριστά στην πιατέλα. Αφαιρείτε το λίπος από τα υγρά του ταψιού και ανακατεύετε 3-4 κουταλιές από τη σάλτσα βερίκοκου. Περιχύνετε την πάπια και τη συνοδεύετε με τηγανιτό ρύζι και την υπόλοιπη σάλτσα βερίκοκου.