Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΧοιρινό κότσι με μουστάρδα πορτοκάλι και πατάτες με τη φλούδα
Ab logo
  • Χοιρινό κότσι με μουστάρδα πορτοκάλι και πατάτες με τη φλούδα

Χοιρινό κότσι με μουστάρδα πορτοκάλι και πατάτες με τη φλούδα

από Μυρσίνη Λαμπράκη
Χοιρινό κότσι με μουστάρδα πορτοκάλι και πατάτες με τη φλούδα
Μέτρια
>60'
5/5
Υψηλό

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 4 χοιρινά κότσια
  • 1 κιλό πατάτες μικρές φρέσκες με την φλούδα τους
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αγελαδινό
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό λεμόνι (για τη σάλτσα)
  • 1,5 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (για τη σάλτσα)
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο ζωμό λαχανικών (για τη σάλτσα)
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη (για τη σάλτσα)
  • 1,5 κουταλιές της σούπας ανάμικτα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι, δενδρολίβανο) (για τη σάλτσα)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι (για τη σάλτσα)
  • 4 χοιρινά κότσια
  • 1 κιλό πατάτες μικρές φρέσκες με την φλούδα τους
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αγελαδινό
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό λεμόνι (για τη σάλτσα)
  • 1,5 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (για τη σάλτσα)
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο ζωμό λαχανικών (για τη σάλτσα)
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη (για τη σάλτσα)
  • 1,5 κουταλιές της σούπας ανάμικτα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι, δενδρολίβανο) (για τη σάλτσα)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι (για τη σάλτσα)

Ας μαγειρέψουμε

Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της σάλτσας μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζετε τα κότσια μέσα σε ένα πήλινο με καπάκι και περιχύνετε με τη σάλτσα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC με σκεπασμένο το πήλινο, για περίπου 2-3 ώρες. Πλένετε τις πατατούλες, αλατοπιπερώνετε καλά και τις σκορπάτε στο πήλινο μαζί με τα κότσια. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε. Αυξάνετε τη θερμοκρασία στους 180οC και ψήνετε με σκεπασμένο το πήλινο, για 1 ώρα ακόμα ανακατεύοντας κάθε 20 λεπτά για να απορροφήσουν οι πατάτες τη σάλτσα.Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και συνοδεύετε με μουστάρδα, αν θέλετε. 

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Πορτοκάλια Μέρλιν Χυμού Ελληνικά Συσκευασμένα
    • low-price.external.cbf7b8ce.svg
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7126679
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    • low-price.external.cbf7b8ce.svg
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062945