Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚότα με μπύρα στη γάστρα
Ab logo
  • Κότα με μπύρα στη γάστρα

Κότα με μπύρα στη γάστρα

από Βίκυ Σμυρλή
Κότα με μπύρα στη γάστρα
Μέτρια
>60'
1/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
6 μερίδες
  • 2 μικρά πορτοκάλια κομμένα στη μέση
  • περίπου 2 κιλά κότα
  • 2 κρεμμύδια κομμένα στην μέση
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουτιά μπύρα (για το ταψί)
  • 1 κουτάλι του τσαγιού ανάμεικτα μπαχαρικά
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι διαλυμένο σε λίγο χλιαρό νερό (για το ταψί)
  • 2 κουταλιές της σούπας απαλή μουστάρδα (για τη σάλτσα)
  • 1 φλιτζάνι ζωμό από το ψήσιμο της κότας (για τη σάλτσα)
  • 1 (χυμός για τη σάλτσα) λεμόνι
  • 1 πρέζα θυμάρι (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι (για τη σάλτσα)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)
  • 2 μικρά πορτοκάλια κομμένα στη μέση
  • περίπου 2 κιλά κότα
  • 2 κρεμμύδια κομμένα στην μέση
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουτιά μπύρα (για το ταψί)
  • 1 κουτάλι του τσαγιού ανάμεικτα μπαχαρικά
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι διαλυμένο σε λίγο χλιαρό νερό (για το ταψί)
  • 2 κουταλιές της σούπας απαλή μουστάρδα (για τη σάλτσα)
  • 1 φλιτζάνι ζωμό από το ψήσιμο της κότας (για τη σάλτσα)
  • 1 (χυμός για τη σάλτσα) λεμόνι
  • 1 πρέζα θυμάρι (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι (για τη σάλτσα)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)

Ας μαγειρέψουμε

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200oC. Αναμειγνύετε το μείγμα μπαχαρικών με το αλατοπίπερο. Πλένετε και στεγνώνετε την κότα μέσα και έξω και την αλείφετε με τα μπαχαρικά.Βάζετε στην κοιλιά της τα 2 πορτοκάλια και τα κρεμμύδια. Βάζετε την κότα σε ένα σκεύος με καπάκι, κατά προτίμηση πήλινο (γάστρα) και ρίχνετε μέσα τη μπύρα και το διαλυμένο μέλι.Σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε την κότα στους 180oC για 1 ½ ώρα περίπου. Ανοίγετε το καπάκι και βγάζετε από το ταψί 1 ½ φλιτζάνι από τους χυμούς ψησίματος. Αναμειγνύετε όλα τα υλικά της σάλτσας μέσα στο ζωμό και ρίχνετε το μείγμα πάνω στην κότα. Την ψήνετε έτσι ανοιχτή για να ροδίσει περίπου 20 λεπτά. Βγάζετε την κότα από τη γάστρα και την σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο για λίγο. Σουρώνετε τους χυμούς από το ψήσιμο και τους βάζετε σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτετε λίγο φρέσκο βούτυρο, το χτυπάτε με ένα πιρούνι για να δέσει λίγο η σάλτσα. Συνοδεύεται με πατάτες κυδωνάτες ψημένες με λαδολέμονο και θυμάρι στο ταψί.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 6 μερίδες

  • Κοτόπουλο Ολόκληρο Νωπό Ελληνικό Συσκευασμένο
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7145891
  • Πορτοκάλια Μέρλιν Χυμού Ελληνικά Συσκευασμένα
    • low-price.external.cbf7b8ce.svg
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7126679
  • ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ 5 ΠΙΠΕΡΙΑ ΣΕ ΜΥΛΟ 38 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064440