Ας μαγειρέψουμε
Βράζετε τα φασόλια για περίπου 15-20 λεπτά και τα στραγγίζετε. Βουτάτε σε νερό που βράζει τα λαχανικά για 3-4 λεπτά. Τα στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε και τα ποδαράκια κοτόπουλου, τα σβήνετε με το κρασί ρίχνετε και 1 φλιτζάνι νερό και τα σιγοβράζετε για 30-35 λεπτά. Όταν βεβαιωθείτε ότι τα ποδαράκια έχουν ψηθεί μέχρι μέσα τα βγάζετε από την κατσαρόλα και τα κρατάτε ζεστά.Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα λαχανικά και τα γυρίζετε για να σοταριστούν ελαφρά, προσθέτετε το δεύτερο φλιτζάνι νερό και τα σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν όχι όμως να λιώσουν.Προσθέτετε τα μαυρομάτικα και τα ανακατεύετε απαλά για να μην λιώσετε τα λαχανικά. Ρίχνετε το θυμάρι, τις ελιές και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε με προσοχή για να μοιραστούν τα υλικά ομοιόμορφα. Σερβίρετε τα λαχανικά με τα μαυρομάτικα στα πιάτα και τα φορμάρετε με ένα στεφάνι ή με τη βοήθεια μιας σπάτουλας για να γεμίσουν τη βάση του πιάτου. Μοιράζετε τα ποδαράκια κοτόπουλου χιαστί σαν σπαθιά σε κάθε πιάτο πάνω στα λαχανικά και τα ραντίζετε με χυμό λεμονιού.