Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜαυρομάτικα με κοτόπουλο και πράσινες ελιές
Ab logo
  • Μαυρομάτικα με κοτόπουλο και πράσινες ελιές

Μαυρομάτικα με κοτόπουλο και πράσινες ελιές

από Βίκυ Σμυρλή
Μαυρομάτικα με κοτόπουλο και πράσινες ελιές
Μέτρια
>60'
3/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
6 μερίδες
  • 500 γρ. γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κοτόπουλο ποδαράκια (κοπανάκι)
  • 2 φλιτζάνια άσπρο ξηρό κρασί
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 2 μέτρια καρότα σε κυβάκια
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κλαράκι κομμένο σε λοξά κομμάτια στα 2 εκ.
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 1 φλιτζάνι ελιές πράσινες τσακιστές
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ. γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κοτόπουλο ποδαράκια (κοπανάκι)
  • 2 φλιτζάνια άσπρο ξηρό κρασί
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 2 μέτρια καρότα σε κυβάκια
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κλαράκι κομμένο σε λοξά κομμάτια στα 2 εκ.
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 1 φλιτζάνι ελιές πράσινες τσακιστές
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

Βράζετε τα φασόλια για περίπου 15-20 λεπτά και τα στραγγίζετε. Βουτάτε σε νερό που βράζει τα λαχανικά για 3-4 λεπτά. Τα στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε και τα ποδαράκια κοτόπουλου, τα σβήνετε με το κρασί ρίχνετε και 1 φλιτζάνι νερό και τα σιγοβράζετε για 30-35 λεπτά. Όταν βεβαιωθείτε ότι τα ποδαράκια έχουν ψηθεί μέχρι μέσα τα βγάζετε από την κατσαρόλα και τα κρατάτε ζεστά.Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα λαχανικά και τα γυρίζετε για να σοταριστούν ελαφρά, προσθέτετε το δεύτερο φλιτζάνι νερό και τα σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν όχι όμως να λιώσουν.Προσθέτετε τα μαυρομάτικα και τα ανακατεύετε απαλά για να μην λιώσετε τα λαχανικά. Ρίχνετε το θυμάρι, τις ελιές και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε με προσοχή για να μοιραστούν τα υλικά ομοιόμορφα. Σερβίρετε τα λαχανικά με τα μαυρομάτικα στα πιάτα και τα φορμάρετε με ένα στεφάνι ή με τη βοήθεια μιας σπάτουλας για να γεμίσουν τη βάση του πιάτου. Μοιράζετε τα ποδαράκια κοτόπουλου χιαστί σαν σπαθιά σε κάθε πιάτο πάνω στα λαχανικά και τα ραντίζετε με χυμό λεμονιού.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 6 μερίδες

  • Πράσα Ελληνικά Χύμα
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063897