Πίτα με πράσα και κιμά
Μέτρια, >60'
Σε μια μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο και σοτάρετε τις στηθοπλευρές μέχρι να ροδίσουν πολύ ελαφρά απ' όλες τις πλευρές.
Βάζετε τις στηθοπλευρές σε μια μεγάλη γάστρα και τις αφήνετε στην άκρη σκεπασμένες. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε τα μανιτάρια καθαρισμένα από το ποδαράκι τους και κομμένα σε χοντρές ροδέλες.
Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Τέλος, προσθέτετε τον χυμό τομάτας και ανακατεύετε ζωηρά. Περιχύνετε με τη μισή σάλτσα το κρέας και προσθέτετε μισό λίτρο ζεστό νερό μαζί με την κανέλα και λίγο αλατοπίπερο. Σκεπάζετε και βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα και 10 λεπτά.
Ανοίγετε τη γάστρα και προσθέτετε αν είναι απαραίτητο και δεν έχει αρκετά υγρά δυο φλιτζάνια νερό ζεστό, αλάτι, πιπέρι και την υπόλοιπη σάλτσα μαζί με τις χυλοπίτες, ανακατεύετε και βάζετε ξανά στον φούρνο στους 180οC για 12 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, πασπαλισμένο αν θέλετε με μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.