Μοσχαράκι με σάλτσα γιαουρτιού
Μέτρια, >60'
Μουλιάζετε τα δαμάσκηνα σε ζεστό νερό για λίγη ώρα. Σε κατσαρόλα, ζεσταίνετε 2 κουταλιές από το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε για μερικά λεπτά ακόμα. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τη σαμπάνια, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 1 ώρα περίπου. Στο μεταξύ, σκουπίζετε καλά τα μανιτάρια και τα κόβετε λεπτές φέτες. Τα σοτάρετε ξεχωριστά σε λίγο βούτυρο. Τα περιχύνετεμε με το χυμό λεμονιού, τα αλατοπιπερώνετε και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και να πιούνε τα υγρά τους. Όταν ψηθεί το κοτόπουλο το βγάζετε από την κατσαρόλα και το διατηρείτε ζεστό, μέχρι να ετοιμάσετε τη σάλτσα του. Διαλύετε σε 3-4 κουταλιές νερό το κορν φλάουρ και το ρίχνετε στην κατσαρόλα με το ζουμί του κοτόπουλου. Προσθέτετε τα δαμάσκηνα, τα μανιτάρια και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε και την κρέμα γάλακτος. Πριν πάρει βράση, αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά και περιχύνετε το κοτόπουλο. Σερβίρετε, χωρίς καθυστέρηση, πασπαλισμένο αν θέλετε με λίγη πάπρικα ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Συνοδεύετε με άσπρο πιλάφι ή πουρέ πατάτας χωρίς γάλα.
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα