Ας μαγειρέψουμε
Κόβετε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες ή μικρούς κύβους σαν ζάρια, τα αλατίζετε και τα τηγανίζετε ελαφρά σε ελαιόλαδο. Τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σοτάρετε ξεχωριστά σε 1 κουταλιά ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και σοτάρετε μερικά λεπτά ακόμα. Ρίχνετε την τομάτα, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό λίγα λίγα τα λαζάνια για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν ευλύγιστα. Μέσα στο νερό έχετε ρίξει 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Τα βγάζετε προσεχτικά με τσιμπίδα και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κόβετε 3-4 λαζάνια με ψαλίδι σε τετράγωνα μικρά κομμάτια σε μέγεθος που να χωρούν στις φόρμες. Λαδώνετε 8 μικρές μεταλλικές φόρμες (από αυτές που φτιάχνετε την κρέμα καραμελέ) ή 4 πυρίμαχες ατομικές, και σκεπάζετε τα πλαϊνά τοιχώματα με 1 ή 2 μαλακωμένα λαζάνια, τοποθετημένα όρθια. Καλύπτετε τον πάτο με λίγη κρέμα ή μπεσαμέλ και τον σκεπάζετε με ένα τετράγωνο κομμάτι από μαλακωμένο λαζάνι. Ρίχνετε μια κουταλιά από το μίγμα του κοτόπουλου, και από πάνω μερικά κολοκυθάκια. Πασπαλίζετε με τυρί. Σκεπάζετε με ένα δεύτερο κομμάτι από λαζάνι. Επαναλαμβάνετε το ίδιο, πιέζοντας ελαφρά κάθε στρώση, μέχρι να καλυφθεί τελείως η φόρμα. Τελειώνετε με λαζάνι.Περιχύνετε τις φόρμες με κρέμα γάλακτος ή αραιή μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με τυρί και βάζετε από πάνω ένα κόμπο βούτυρο φρέσκο.Όταν τελειώσετε με όλες τις φόρμες, ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15-20 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως, και συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα.