Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΦιογκάκια με σάλτσα λεμονιού
Ab logo
  • Φιογκάκια με σάλτσα λεμονιού

Φιογκάκια με σάλτσα λεμονιού

από Σιμόνη Καφίρη
Φιογκάκια με σάλτσα λεμονιού
Μέτρια
31'- 60'
0/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 4 κουταλιές μαργαρίνη
  • 400 γρ. φιογκάκια ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί
  • 2/3 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • 1 λεμόνι, τον χυμό και το ξύσμα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
  • Πικάντικο τυρί τριμμένο
  • 4 κουταλιές μαργαρίνη
  • 400 γρ. φιογκάκια ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί
  • 2/3 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • 1 λεμόνι, τον χυμό και το ξύσμα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
  • Πικάντικο τυρί τριμμένο

Ας μαγειρέψουμε

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Στο μεταξύ, σοτάρετε στη μαργαρίνη το κρεμμύδι και το σκόρδο και σβήνετε με το κρασί και τον χυμό λεμονιού. Βράζετε μέχρι να μείνει το 1/3 του υγρού. Προσθέτετε το γάλα (μη προβληματιστείτε αν θα κόψει) και βράζετε μέχρι να μείνει το μισό. Ρίχνετε το ξύσμα λεμονιού και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε και βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σουρώνετε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύετε στην πηχτή σάλτσα. Πασπαλίζετε με πικάντικο τριμμένο τυρί, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο ακόμα ξύσμα λεμονιού και τα αμύγδαλα και σερβίρετε, χωρίς καθυστέρηση.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Brunch
Όλες οι εποχές
Ορεκτικό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    • low-price.external.cbf7b8ce.svg
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7128101