Ας μαγειρέψουμε
Για την μπεσαμέλ: Σε μέτρια φωτιά λιώνετε το βούτυρο και ανακατεύοντας με αβγοδάρτη, προσθέτετε το αλεύρι. Όταν το μίγμα ομογενοποιηθεί, ρίχνετε λίγο- λίγο το γάλα ζεστό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πήξει. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε το πεκορίνο. Αφήνετε την μπεσαμέλ να γίνει χλιαρή, προσθέτετε τα σφιχτά αβγά κομματιασμένα με πιρούνι, τους 2 κρόκους και το κασέρι. Προσθέτετε τον άνηθο και τον μαϊντανό και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μίγμα να σφίξει στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα.Το πλάθετε κατόπιν σε μικρές στρογγυλές κροκέτες, τις αλευρώνετε, τις περνάτε από τα ασπράδια και μετά από το σιμιγδάλι. Αραδιάζετε τις κροκέτες σε ταψί, σκεπασμένο με λαδόκολλα και τις αφήνετε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να τις τηγανίσετε. Τηγανίζετε τις κροκέτες σε μπόλικο ζεστό ελαιόλαδο (σχεδόν να τις σκεπάζει), τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρετε χωρίς καθυστέρηση, με πέστο μαϊντανού.Για το πέστο: Βάζετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και τα πολτοποιείτε. Όσο τα χτυπάτε ρίχνετε το ελαιόλαδο λίγο-λίγο, σαν κλωστή, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα σαν πηχτή αλοιφή (ίσως δεν χρειαστεί όλο το ελαιόλαδο).Μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα μερικά ολόκληρα κουκουνάρια.ΤIPs Αν θέλετε τηγανίζετε τις κροκέτες νωρίτερα και για να τις ζεστάνετε τις βάζετε σε πολύ ζεστό φούρνο για 10 λεπτά. Αντί για πέστο, μπορείτε να συνοδεύσετε τις κροκέτες με 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό, ανακατεμένο με 1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και αλάτι.