Ας μαγειρέψουμε
Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες. Τις αφήνετε σε νερό για να μη μαυρίσουν. Πλένετε και στεγνώνετε το δενδρολίβανο, ενώ λιώνετε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο. Τρίβετε τις πατάτες σε χοντρό τρίφτη ή στο ειδικό εξάρτημα του μίξερ. Τις στύβετε καλά για να φύγουν τα παραπανίσια υγρά και τις ανακατεύετε μέσα σε μπολ, με τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους και τα φυλλαράκια του δενδρολίβανου. Προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο, το μοσχοκάρυδο -αν βάλετε- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στρώνετε με το μίγμα 6 αντικολλητικές φόρμες για τάρτες ή 6 μεγάλα ατομικά μπολ, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά. Στα μέσα του ψησίματος, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο ώστε να ροδίσουν οι φωλιές και να γίνουν τραγανές.Βγάζετε τις φωλιές από τις φόρμες με προσοχή και τις τοποθετείτε σε πιατέλα στρωμένη με φυλλαράκια ρόκας ή άλλης πράσινης σαλάτας. Βάζετε πάνω σε κάθε φωλιά από ένα ολόκληρο καθαρισμένο σφιχτό αβγό ή κομμένο στα δύο, οριζόντια και γεμισμένο με γέμιση.Για τη γέμιση: Βγάζετε με προσοχή τους κρόκους και τους ανακατεύετε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Γεμίζετε τα άδεια μισά ασπράδια με το μίγμα, με κουταλάκι ή κορνέ.TIPS Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα σπασμένα κόκκινα αβγά της Ανάστασης για να γεμίσετε τις φωλιές πατάτας.