Κοτόπιτα με ρύζι
Δύσκολη, >60'
Πλένετε τις μελιτζάνες και τις καθαρίζετε από το κοτσάνι τους. Τις κόβετε κάθετα σε λεπτές φέτες σχεδόν 4 χιλιοστά. Τις αλείφετε με ελαιόλαδο, τις αλατίζετε και τις αραδιάζετε σε λαδωμένο ταψί. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν και τις ραντίζετε με βαλσαμικό ξίδι. Στο μεταξύ ανακατεύετε τα τυριά με το σκόρδο, τα κουκουνάρια, τα αρωματικά ψιλοκομμένα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βάζετε μια κουταλιά από το μίγμα τυριών στην άκρη κάθε φέτας μελιτζάνας και τυλίγετε σε ρολό. Το στερεώνετε με οδοντογλυφίδα.
Αραδιάζετε όλα τα ρολάκια σε πιατέλα και ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε και το σκόρδο και τις πιπεριές σουρωμένες και κομμένες πολύ μικρά καρεδάκια ή πολτοποιημένες στο μίξερ. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν πασπαλίζετε με το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και ραντίζετε με το ξίδι. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 6-7 λεπτά. Αν θέλετε σερβίρετε τη σάλτσα ως έχει ή την πολτοποιείτε στο μπλέντερ.
TIP Αν διατηρήσετε τις μελιτζάνες και τη σάλτσα στο ψυγείο, θα πρέπει να τα βγάλετε πριν τα σερβίρετε τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να πάρουν θερμοκρασία περιβάλλοντος. Μην ξεχάσετε να βγάλετε τις οδοντογλυφίδες. Οι άκρες μελιτζάνας θα έχουν «κολλήσει» και τα ρολά δεν θα χάσουν το σχήμα τους.
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα