Ας μαγειρέψουμε
Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ όπως στη συνταγή για τα λαζάνια αλά μπολονέζε. Ζεσταίνετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κολοκυθάκια, μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και σοτάρετε τις μελιτζάνες. Αν χρειαστεί προσθέτετε ελάχιστο ακόμα ελαιόλαδο. Σε ξεχωριστό τηγάνι,ζεσταίνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τις πιπεριές και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Ρίχνετε το κρέας και τα σοτάρετε ξανά όλα μαζί. Όταν το κρέας αλλάξει χρώμα, ρίχνετε τις τομάτες, αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει το κρέας. Ανακατεύετε στο μίγμα τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και το τυρί σε κύβους. Δοκιμάζετε το αλάτι και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό. Απλώνετε στον πάτο ενός πυρίμαχου σκεύους λίγη μπεσαμέλ και σκεπάζετε με το ¼ των λαζανιών. Τα καλύπτετε με το 1/3 του μίγματος του κρέατος. Ρίχνετε 2-3 κουταλιές μπεσαμέλ. Σκεπάζετε ξανά με λαζάνια, μίγμα και μπεσαμέλ. Επαναλαμβάνετε άλλη μία φορά τελειώνοντας με λαζάνια. Σκεπάζετε την επιφάνεια με ελαφριά στρώση μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Το αφήνετε να κρυώσει 5-6 λεπτά και σερβίρετε.