Αρακάς λαδερός με σουπιές
Μέτρια, 31'- 60'
Βράζετε τις γαρίδες για 5 λεπτά σε 2 φλιτζάνια νερό και τις σουρώνετε χωρίς να πετάξετε τα υγρά της κατσαρόλας. Σοτάρετε με το ελαιόλαδο το περιεχόμενο της συσκευασίας με το πρασόρυζο για 5 λεπτά περίπου και σβήνετε με το κρασί. Μετά από ένα λεπτό προσθέτετε τον ζωμό που κρατήσατε από τις γαρίδες (αφού υπολογίσετε να μην είναι πάνω από 1 ½ φλιτζάνι), αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζετε το πρασόρυζο για 20 λεπτά. Κατόπιν ρίχνετε στην κατσαρόλα τις γαρίδες και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο από τον ζωμό. Σιγοβράζετε για άλλα 5-7 λεπτά περίπου. Σερβίρετε το πρασόρυζο πασπαλίζοντας με μπούκοβο και φρεσκοκομμένο μαϊντανό.Βάζετε τα κομμάτια του χταποδιού στην κατσαρόλα χωρίς άλλα υγρά, την σκεπάζετε και την αφήνετε σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά. Έπειτα προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 5 λεπτά περίπου το χταπόδι. Ρίχνετε το περιεχόμενο της συσκευασίας με τα ρεβίθια και σοτάρετε ανακατεύοντας προσεκτικά για αλλά 5 λεπτά. Προσθέτετε το κρασί και μετά από 1 λεπτό ρίχνετε το νερό, την καυτερή πιπερίτσα, τον σιναπόσπορο και αλάτι.Αφήνετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά με την κατσαρόλα σκεπασμένη για 50 λεπτά περίπου προσέχοντας μην τυχόν χρειαστεί να προσθέσουμε νερό.
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα