Ρολά μελιτζάνας με σάλτσα πιπεριάς
Εύκολη, 31'- 60'
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Βουτυρώνετε ένα σκεύος για σουφλέ 1,7 λίτρα (ή τέσσερα των 300 ml). Ρίχνετε το μπρόκολο σε νερό που βράζει και μετά από 2 λεπτά το σουρώνετε και το κρυώνετε (με κρύο νερό). Πασπαλίζετε το σκεύος με λίγη παρμεζάνα και το χτυπάτε ελαφρά για να πάει παντού. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Σιγά-σιγά ρίχνετε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η σάλτσα (περίπου 3 λεπτά). Ρίχνετε τους κρόκους, το μπρι, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι στη σάλτσα και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το μπρόκολο και ανακατεύετε ελαφρά. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ρίχνετε μια κουταλιά στο μίγμα του σουφλέ. Ανακατεύετε με ένα μεταλλικό κουτάλι και κοφτές κινήσεις. Ρίχνετε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί με το μίγμα του σουφλέ. Αδειάζετε το μίγμα στο ειδικό σκεύος. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνετε το σουφλέ για 30-35 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Σερβίρετε αμέσως.
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα