Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΡιζότο φούρνου με τοματίνια, σπανάκι και καπνιστό μπέικον
Ab logo
  • Ριζότο φούρνου με τοματίνια, σπανάκι και καπνιστό μπέικον

Ριζότο φούρνου με τοματίνια, σπανάκι και καπνιστό μπέικον

από Τίνα Webb
Ριζότο φούρνου με τοματίνια, σπανάκι και καπνιστό μπέικον
Δύσκολη
31'- 60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 250 γρ. μπέικον καπνιστό
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 150 γρ τοματίνια κομμένα στη μέση 
  • 150 γρ. baby σπανάκι
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 700 ml ζεστό ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 250 γρ. μπέικον καπνιστό
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 150 γρ τοματίνια κομμένα στη μέση 
  • 150 γρ. baby σπανάκι
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 700 ml ζεστό ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 1800C. Τηγανίζετε το μπέικον για 3-4 λεπτά. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το βούτυρο στο τηγάνι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Βάζετε το ρύζι και ανακατεύετε καλά. Μετά ρίχνετε το κρασί και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθεί. Τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος με καπάκι, προσθέτετε το ζωμό λαχανικών, τα τοματίνια, το σπανάκι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνετε το ριζότο στο φούρνο για 18 λεπτά. Ανοίγετε το καπάκι του πυρίμαχου, πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύετε ελαφρά και σερβίρετε αμέσως.


Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Δείπνο για Δυο
Άλλο
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Υλικά για 4 άτομα