Ας μαγειρέψουμε
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190oC. Ζεσταίνετε σε σιγανή φωτιά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρατε το περιεχόμενο της συσκευασίας για 5-7 λεπτά. Δυναμώνετε τη φωτιά, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 2 φλιτζάνια νερό και ανακατεύετε απαλά. Αφού πάρουν βράση, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 20 λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο και ρίχνετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Σιγά-σιγά προσθέτετε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνετε το τριμμένο πεκορίνο. Σε ένα πυρέξ 20x20 που έχετε λαδώσει ελαφρά ρίχνετε 3-4 κουταλιές της σούπας σάλτσα τυριού και την απλώνετε. Σκεπάζετε με λαζάνια, καλύπτετε τα λαζάνια με τη μισή ποσότητα αρακά και αγκινάρες και πασπαλίζετε με 2 κουταλιές της σούπας γραβιέρα. Απλώνετε ξανά λαζάνια και καλύπτετε με την υπόλοιπη ποσότητα αρακά με αγκινάρες. Πασπαλίζετε με 2 κουταλιές γραβιέρα και στρώνετε τα υπόλοιπα λαζάνια. Τέλος καλύπτετε με την υπόλοιπη σάλτσα τυριού. Ψήνετε τα λαζάνια για 25-30 λεπτά. Αφήνετε το φαγητό να σταθεί για 10-15 λεπτά και σερβίρετε.