Λαζάνια φούρνου με αρακά και αγκινάρες
Μέτρια, 31'- 60'
Ζεσταίνετε σε βαθύ τηγάνι το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα πράσα. Ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Αλατοπιπερώνετε και αρωματίζετε με το κύμινο. Σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Ανακατεύετε, αν βάλετε, τα καρύδια. Αλείφετε με ελαιόλαδο το ταψί και απλώνετε 4 φύλλα, αλείφοντας τα ένα ένα με ελαιόλαδο. Απλώνετε τη γέμιση και την σκεπάζετε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα αλειμμένα με ελαιόλαδο. Ραντίζετε το τελευταίο φύλλο με νερό, τη χαράζετε σε μερίδες και βάζετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους2000C. Την ψήνετε 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. Τη σερβίρετε χλιαρή.
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα