Ab logo
  • Πίτα με πράσα και κιμά

Πίτα με πράσα και κιμά

από Σιμόνη Καφίρη
Πίτα με πράσα και κιμά
Μέτρια
>60'
5/5
Υψηλό

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
6 μερίδες
  • 9 παραδοσιακά φύλλα κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/2 κιλό πράσα, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια χονδροαλεσμένα (προαιρετικά)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • 9 παραδοσιακά φύλλα κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/2 κιλό πράσα, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια χονδροαλεσμένα (προαιρετικά)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Ας μαγειρέψουμε

Ζεσταίνετε σε βαθύ τηγάνι το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα πράσα. Ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Αλατοπιπερώνετε και αρωματίζετε με το κύμινο. Σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Ανακατεύετε, αν βάλετε, τα καρύδια. Αλείφετε με ελαιόλαδο το ταψί και απλώνετε 4 φύλλα, αλείφοντας τα ένα ένα με ελαιόλαδο. Απλώνετε τη γέμιση και την σκεπάζετε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα αλειμμένα με ελαιόλαδο. Ραντίζετε το τελευταίο φύλλο με νερό, τη χαράζετε σε μερίδες και βάζετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους2000C. Την ψήνετε 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. Τη σερβίρετε χλιαρή.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Πάρτυ ενηλίκων
Άλλο
Όλες οι εποχές
Πίτσα/Πίτα

Βάλε στο καλάθι υλικά για 6 μερίδες

  • Κρεμμύδι Κατεψυγμένο 100gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7081527