Ας μαγειρέψουμε
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από κεφάλι, εντόσθια και ραχοκοκαλιά, τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά. Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα και τυλίγουμε μία-μία τις σαρδέλες με τη γυαλιστερή πλευρά των φύλλων προς
τα έξω. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο και το λεμόνι. Στρώνουμε ένα λαδωμένο ταψί με τις τομάτες και αραδιάζουμε από πάνω τις τυλιγμένες σαρδέλες. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις περιχύνουμε με το λαδολέμονο. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 220οC για 8-10 λεπτά. Ανακατεύουμε το κρεμμύδι με τον μαϊντανό, τις πασπαλίζουμε και τις σερβίρουμε χωρίς καθυστέρηση. tip: Αν θέλετε να το δροσίσετε, συνοδεύστε με σάλτσα γιαουρτιού με άνηθο.