Ριζότο με αρακά και δυόσμο
Μέτρια, >60'
Zεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα νερό και
νεροβράζουμε την προβατίνα, ξαφρίζοντας
σταδιακά, για μία ώρα περίπου. Στη συνέχεια
τοποθετούμε την προβατίνα σε μια πιατέλα.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο
και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
Προσθέτουμε την προβατίνα, τον άνηθο,
αλάτι και πιπέρι. Pίχνουμε 3 ποτήρια νερού
στην κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας
να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 2,5-3 ώρες
προσθέτοντας αν χρειαστεί σταδιακά νερό. Πριν
σβήσουμε το φαγητό το περιχύνουμε με το χυμό
λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Σημείωση
Mπορείτε να προσθέσετε διάφορα λαχανικά,
όπως καρότα, κολοκυθάκια, πατάτες, σέλινο ή να
τα βράσετε χώρια και να συνοδέψετε το φαγητό.
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα