Χωριάτικο κοτόπουλο με χυλοπίτες
Μέτρια, 31'- 60'
Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι ρίχνετε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το ψιλοτριμμένο κρεμμυδάκι και τη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη. Ανακατεύετε απαλά για 2-3 λεπτά και αμέσως βάζετε το ρύζι, το οποίο αφήνετε να γυαλίσει και να γίνει λαμπερό. Τότε σβήνετε με ελάχιστο λευκό κρασί, ανακατεύετε και αρχίζετε σιγά-σιγά να προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου. Κάθε φορά που βλέπετε το ρύζι να στεγνώνει και να «διψάει» προσθέτετε λίγο ζωμό εναλλάξ με κρασί και αυτό αργά και σταθερά θα αρχίσει να φουσκώνει και μαλακώνει για περίπου 18 – 20 λεπτά.Τότε μόνο και εφόσον το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνετε ένα φλιτζάνι κατεψυγμένο αρακά και χυμό καθώς και ξύσμα από το μισό λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε, προσθέτετε, μια κουταλιά ελαιόλαδο, 3-4 κουταλιές της σούπας ζωμό και τον ψιλοκομμένο δυόσμο. Το σερβίρετε αχνιστό με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα ή αν προτιμάτε με ελληνικό κεφαλοτύρι για μια τελευταία πικάντικη νότα.
* Για έναν πλούσιο ζωμό, θα χρειαστεί να βράσετε σε ένα λίτρο νερό, δύο καρότα, πέντε κλαδάκια σέλινο, πέντε κλαδάκια μαϊντανό, ένα μεγάλο κρεμμύδι και σίγουρα για νοστιμιά, ένα κομμάτι πράσο. Το βράζετε για 20 λεπτά. Σε αυτή τη φάση μπορείτε να προσθέσετε και φτερούγες (πλατάρια) από κοτόπουλο, τον σουρώνετε και τον κρατάτε στην άκρη.
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα