Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΧοιρινό κατσαρόλας με σάλτσα από μέλι και μουστάρδα
Ab logo
  • Χοιρινό κατσαρόλας με σάλτσα από μέλι και μουστάρδα

Χοιρινό κατσαρόλας με σάλτσα από μέλι και μουστάρδα

από Μυρσίνη Λαμπράκη
Χοιρινό κατσαρόλας με σάλτσα από μέλι και μουστάρδα
Μέτρια
>60'
5/5
Υψηλό

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε χονδρές φέτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ολόκληρο
  • 2 γαρύφαλλα
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι λευκό
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
  • 2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
  • Αλάτι
  • 1/2 κουταλιά του τσαγιού μουστάρδα
  • πιπέρι
  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε χονδρές φέτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ολόκληρο
  • 2 γαρύφαλλα
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι λευκό
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
  • 2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
  • Αλάτι
  • 1/2 κουταλιά του τσαγιού μουστάρδα
  • πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

Σοτάρετε το χοιρινό στο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό, σκεπάζετε με το καπάκι και σιγοψήνετε για 35-40 λεπτά. Ξεσπεπάζετε και προσθέτετε το κρεμμύδι, πάνω στο οποίο προηγουμένως έχετε καρφώσει τα γαρίφαλα. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό ακόμη και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15 λεπτά. Αναμειγνύετε το μέλι με το ξίδι και τη μουστάρδα και προσθέτετε το μίγμα στο κρέας, ρίχνετε τον αστεροειδή γλυκάνισο και αλατοπιπερώνετε. Ανακινείτε ελαφρά την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 5-6 λεπτά με ανοιχτό το καπάκι, μέχρι να «δέσει» λίγο η σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΟΥΤΙ 35 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064746
  • 7064505
  • Μέλι Θυμαρίσιο 400g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7135652