Ας μαγειρέψουμε
Παίρνουμε το κουνέλι ή το λαγό και το ξεπλένουμε κάτω από άφθονο τρεχούμενο κρύο νερό. Το τοποθετούμε μέσα σε μια ευρύχωρη λεκάνη. Πασπαλίζουμε εξωτερικά και εσωτερικά με το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και αλείφουμε με το μέλι. Τοποθετούμε στην κοιλιά του τα κρεμμυδάκια πάνω στα οποία έχουμε καρφώσει τα γαρύφαλλα και το σκόρδο. Στρώνουμε τον πάτο μιας ευρύχωρης γάστρας με τα κλαδιά του θυμαριού και τη φλούδα πορτοκαλιού. Τοποθετούμε επάνω το κρέας και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το κονιάκ και το ξίδι. Σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο φούρνο. Ψήνουμε στους 180oC για 3-4 ώρες χωρίς να ανοίξουμε το καπάκι.Σερβίρουμε το λαγό ή το κουνέλι μαζί με τη σάλτσα του και συνοδεύουμε με άφθονη πράσινη σαλάτα ή λευκό ρύζι βουτύρου.
Χρόνος προετοιμασίας:
30 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος:
3- 4 ώρες