Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΤάρτα με πράσα και τυριά
Ab logo
  • Τάρτα με πράσα και τυριά

Τάρτα με πράσα και τυριά

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Τάρτα με πράσα και τυριά
Μέτρια
31'- 60'
4/5
Υψηλό

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 4 πράσα,το άσπρο μέρος
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 3 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
  • Αλάτι
  • 10 cl λευκό κρασί
  • Θυμάρι
  • πιπέρι
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιοπολτό
  • 200 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι (για τον ελαιοπολτό)
  • 10 φιλέτα αντσούγιας, στραγγισμένα από το λάδι τους
  • 100 γρ. κάπαρη ξαρμυρισμένη
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)
  • 2 κουταλιές σούπας αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα
  • 4 πράσα,το άσπρο μέρος
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 3 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
  • Αλάτι
  • 10 cl λευκό κρασί
  • Θυμάρι
  • πιπέρι
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιοπολτό
  • 200 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι (για τον ελαιοπολτό)
  • 10 φιλέτα αντσούγιας, στραγγισμένα από το λάδι τους
  • 100 γρ. κάπαρη ξαρμυρισμένη
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)

Ας μαγειρέψουμε

Ετοιμάζετε τον ελαιοπολτό: Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί, σε μικρό γουδί, μέχρι να ενωθούν καλά και τα μεταφέρετε σε γυάλινο αποστειρωμένο βαζάκι. Διατηρείτε τον ελαιοπολτό στο ψυγείο.

Καλό είναι να τον φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα για να ενσωματωθούν οι γεύσεις και να αναδειχθούν τα αρώματα των υλικών.

Την επόμενη μέρα, ξετυλίγετε τη σφολιάτα πάνω σε λαδόκολλα και την απλώνετε ελαφρά με τον πλάστη. Γυρίζετε προς τα μέσα τις άκρες της και στις 4 πλευρές και τρυπάτε με πιρούνι όλη την επιφάνεια.

Σηκώνετε τη σφολιάτα με τη λαδόκολλα και τη μεταφέρετε στο ταψί. Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 10 λεπτά.

Πλένετε τα πράσα και τα κόβετε ροδέλες. Ζεσταίνετε τη μαργαρίνη σε τηγάνι και σοτάρετε τα πράσα για μερικά λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί.

Χαμηλώνετε τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε το τηγάνι. Αφήνετε να μαγειρευτούν περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά. Αλείφετε την επιφάνεια της μισοψημένης σφολιάτας με ελαιοπολτό.

Μοιράζετε από πάνω τα πράσα, σε όλη την επιφάνεια, βάζετε και μερικά κλαδάκια θυμαριού και πασπαλίζετε με το τυρί. Ψήνετε την τάρτα σε
προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ελαφρά.

TIP Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κεφαλογραβιέρα με γαλλικό τυρί σεβρ που θα κόψετε σε ροδέλες και θα μοιράσετε στην επιφάνεια της τάρτας πάνω από τα πράσα. Θα την ψήσετε μέχρι να ροδίσει το τυρί.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Άλλο
Όλες οι εποχές
Ορεκτικό

Υλικά για 4 άτομα

ΑΒ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ 250 GR
250 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

- Πράσα Ελληνικά Χύμα
~250 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΒ Θυμάρι Αποξηραμένο 17 gr
17 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΚΑΛΛΟΝΗ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ ΦΙΛΕΤΟ 140 GR
84 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΒ ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΛΕΥΚΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΥΧΑ 280 GR
280 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

Λεμόνια Εισαγωγής Συσκευασμένα
ΑΒ Λεμόνια Εισαγωγής Συσκευασμένα
1 κιλ
2
75
Τυρί Κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας ΠΟΠ Κομμάτι
- Τυρί Κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας ΠΟΠ Κομμάτι
~400 γρ
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
~€
7
18
Φρέσκο Φύλλο Σφολιάτας 650 gr
ΑΒ Φρέσκο Φύλλο Σφολιάτας 650 gr
650 γρ
3
35
Οίνος Λευκός Κρητικός 750ml
ΑΒ Οίνος Λευκός Κρητικός 750ml
750 ml
3
25
Κάπαρη  250 gr
ΑΒ Κάπαρη 250 gr
250 γρ
2
50

Έχεις ήδη στην κουζίνα

Αλάτι Ψιλό Σε Πλαστική Φιάλη 750 gr
ΑΒ Αλάτι Ψιλό Σε Πλαστική Φιάλη 750 gr
750 γρ
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
0
69
Πιπέρι Μαύρο Τριμμένο 40g
ΑΒ Πιπέρι Μαύρο Τριμμένο 40g
40 γρ
1
32
Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο Φιάλη Πλαστική 1 Lt
ΑΒ Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο Φιάλη Πλαστική 1 Lt
1 λιτ
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
11
50