Mοσχαράκι βιολογικό φρικασέ
Δύσκολη, >60'
Ετοιμάζετε τον ελαιοπολτό: Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί, σε μικρό γουδί, μέχρι να ενωθούν καλά και τα μεταφέρετε σε γυάλινο αποστειρωμένο βαζάκι. Διατηρείτε τον ελαιοπολτό στο ψυγείο.
Καλό είναι να τον φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα για να ενσωματωθούν οι γεύσεις και να αναδειχθούν τα αρώματα των υλικών.
Την επόμενη μέρα, ξετυλίγετε τη σφολιάτα πάνω σε λαδόκολλα και την απλώνετε ελαφρά με τον πλάστη. Γυρίζετε προς τα μέσα τις άκρες της και στις 4 πλευρές και τρυπάτε με πιρούνι όλη την επιφάνεια.
Σηκώνετε τη σφολιάτα με τη λαδόκολλα και τη μεταφέρετε στο ταψί. Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 10 λεπτά.
Πλένετε τα πράσα και τα κόβετε ροδέλες. Ζεσταίνετε τη μαργαρίνη σε τηγάνι και σοτάρετε τα πράσα για μερικά λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί.
Χαμηλώνετε τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε το τηγάνι. Αφήνετε να μαγειρευτούν περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά. Αλείφετε την επιφάνεια της μισοψημένης σφολιάτας με ελαιοπολτό.
Μοιράζετε από πάνω τα πράσα, σε όλη την επιφάνεια, βάζετε και μερικά κλαδάκια θυμαριού και πασπαλίζετε με το τυρί. Ψήνετε την τάρτα σε
προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ελαφρά.
TIP Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κεφαλογραβιέρα με γαλλικό τυρί σεβρ που θα κόψετε σε ροδέλες και θα μοιράσετε στην επιφάνεια της τάρτας πάνω από τα πράσα. Θα την ψήσετε μέχρι να ροδίσει το τυρί.
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα