Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚυδώνια με στήθος πάπιας και πετιμέζι
Ab logo
  • Κυδώνια με στήθος πάπιας και πετιμέζι

Κυδώνια με στήθος πάπιας και πετιμέζι

από Μυρσίνη Λαμπράκη
Κυδώνια με στήθος πάπιας και πετιμέζι
Μέτρια
1'- 30'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 2 στήθοι πάπιας κομμένα οριζόντια στα δυο
  • 2 μεγάλα κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες των 2-3εκ.
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού πετιμέζι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαυροδάφνη
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα κόλιανδρο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 στήθοι πάπιας κομμένα οριζόντια στα δυο
  • 2 μεγάλα κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες των 2-3εκ.
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού πετιμέζι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαυροδάφνη
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα κόλιανδρο
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

Αραδιάζουμε τα κομμάτια του κυδωνιού σε ένα μικρό πυρέξ,ελαφρά βουτυρωμένο, και τα περιχύνουμε με το πετιμέζι, το μισό ελαιόλαδο και τη μισή μαυροδάφνη. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι μαζί με το κόλιανδρο. Τα βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180oC να καραμελώσουν. Παράλληλα ζεσταίνουμε ένα βαρύ αντικολλητικό τηγάνι και το περνάμε «γενναιόδωρα» με ελαιόλαδο και βούτυρο. Μόλις ζεσταθεί καλά το τηγάνι βάζουμε τα φιλέτα και τα σοτάρουμε «δυνατά» για πέντε λεπτά από κάθε μεριά. Σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και το κονιάκ, αλατοπιπερώνουμε και όπως είναι με το τηγάνι τα βάζουμε για πέντε ακόμα λεπτά στο φούρνο στους 180oC να γλασαριστούν. Σερβίρουμε τα φιλετάκια ζεστά και τα συνοδεύουμε με τα καραμελωμένα κυδώνια.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Βραδινό
Φθινόπωρο
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Κόλιανδρος  25g
    25 γρ
    744/κιλ
    1
    86
    7228204
  • Πετιμέζι Μούστος 450g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7071888