Ας μαγειρέψουμε
Καθαρίζουμε τις πατάτες, όσο το δυνατόν στο ίδιο μέγεθος (σαν ένα μεγάλο καρύδι)για να ψηθούν όλες ταυτόχρονα. Τις αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις βράζουμε για 18 λεπτά περίπου. Παίρνουμε ένα βαθύ πυρέξ και βάζουμε το βούτυρο ώστε να σκεπάσει πλούσια τον πάτο του. Αδειάζουμε τις πατάτες στραγγισμένες και πασπαλίζουμε με την γαλέτα, το σιμιγδάλι, λίγο αλάτι και όσο πιπέρι θέλουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να απορροφηθεί το βούτυρο από το σιμιγδάλι και τη γαλέτα. Τις βάζουμε στο γκριλ του φούρνου για 15 λεπτά ώστε να ροδίσουν.
Χρόνος προετοιμασίας:
10 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος:
30-35 λεπτά