Ας μαγειρέψουμε
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο βούτυρο και το ζεσταίνουμε καλά. Ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το σοτάρουμε μέχρι να απορροφήσει όλο το βούτυρο. Ρίχνουμε μέσα τρία νεροπότηρα νερό, το σαφράν, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το περισσότερο νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Bάζουμε μια κουταλιά σούπας βούτυρο και μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, τα αφήνουμε να ζεσταθούν καλά και ρίχνουμε μέσα τον ωμό φιδέ. Τον σοτάρουμε μέχρι να σκληρύνει και να χρυσίσει. Τον αποσύρουμε από τη φωτιά, τον σπάμε σε μικρά κομμάτια, τον ρίχνουμε μέσα στο πιλάφι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το κουκουνάρι και τον δυόσμο και ανακατεύουμε. Ξεσποριάζουμε το ρόδι και ρίχνουμε τους σπόρους μέσα στο πιλάφι. Ανακατεύουμε, βάζουμε το πιλάφι σε μια φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.