Ας μαγειρέψουμε
Αλατοπιπερώνουμε καλά τις κοτολέτες.
Σε μία λεκάνη αναμειγνύουμε τη μουστάρδα, το ξύδι, το μέλι, το λάδι, το ταμπάσκο, το worcestshire sause και χτυπάμε με ένα πιρούνι για να γίνει ένα μείγμα ομοιογενές.
Τοποθετούμε τις κοτολέτες μέσα στη μαρινάτα και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Βγάζουμε στραγγίζουμε καλά και σκουπίζουμε ελαφρά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ψήνουμε τις κοτολέτες σε ψησταριά ή στο γκριλ για 5-6 λεπτά γυρίζοντας κι από τις δυο μεριές. Μόλις ψηθούν αλείφουμε με ένα πινέλο λίγη από τη μαρινάτα, αφήνουμε να ροδίσει ελαφρά και κατεβάζουμε. Σερβίρουμε σε πιατέλα, γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και δενδρολίβανου και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές και ντομάτα.ΑΡΜΟΝΙΑ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ: τα ελληνικά καλοκαιρινά βράδια είναι συνυφασμένα με μπάρμπεκιου στην αυλή ή στο μπαλκόνι και η τσίκνα να πλημμυρίζει γοητευτικά ολόκληρη σχεδόν τη γειτονιά. Αρνίσια παϊδάκια, μοσχαρίσια t-bone, αφράτα μπιφτέκια, πικάντικα κεμπάπια και άλλα τέτοια, τσιτσιρίζονται ερεθιστικά πάνω από το κάρβουνο, περιμένοντας τον οινικό τους συνοδό για να γοητεύσουν τους ουρανίσκους. Ένας κλασσικός τέτοιος συνοδός είναι το Cabernet Sauvignon, όμως κατά την άποψή μου, τώρα το καλοκαίρι είναι λίγο ζόρικο με τις έντονες τανίνες του. Γι'αυτό εγώ, δίπλα σε μια αρωματική ψητούρα τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες στην Ελλάδα, θα προτιμούσα ένα καλοφτιαγμένο Αγιωργίτικο όπως τη Δρυόπη του Τσέλεπου, τον Μέγα Οίνο του Σκούρα, το Αγιωργίτικο του Μπουτάρη.Από τον Νίκο Μαούνη