Ας μαγειρέψουμε
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε τις μερίδες του κοτόπουλου και τα κρεμμυδάκια ώστε να ροδίσουν. Προσθέτουμε τις τομάτες, την κανέλα, τα γαρύφαλλα, τις πιπεριές και το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό στην κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα περίπου. Όταν δούμε ότι το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το αποσύρουμε σε μια πιατέλα. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα 4–5 ποτήρια νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε τις χυλοπίτες. Τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά περίπου χωρίς να χυλώσουν. Τις σερβίρουμε σε πιατέλα με το κοτόπoυλο στη μέση και πασπαλίζουμε με τυρί (Regato ή μυζήθρα).