Ας μαγειρέψουμε
Καθαρίζετε τα φασολάκια και τα πλένετε με μπόλικο νερό. Σε μια μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε κατ’ αρχήν το ξερό κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε τα φασολάκια και τα σοτάρετε και αυτά για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό χλιαρό σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 15 λεπτά. Ανοίγετε την κατσαρόλα και με ένα κουτάλι κάνετε λίγο χώρο ώστε να βάλετε τα φιλέτα του ψαριού. Πασπαλίζετεμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το μάραθο ή το φινόκιο και τον άνηθο. Σκεπάζετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 20 ακόμα λεπτά.Σε ένα βάζο που κλείνει καλά βάζετε το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και τη μουστάρδα. Κλείνετε και χτυπάτε καλά. Περιχύνετε το φαγητό με το μίγμα αυτό, ανακινείτε απαλά κρατώντας τα χερούλια της κατσαρόλας. Βράζετε για 5-6 λεπτά ακόμα και σερβίρετε.