Ας μαγειρέψουμε
Kαθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα κολοκυθάκια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, τα κρεμμυδάκια και τα κολοκυθάκια έως ότου μαλακώσουν. Mεταφέρουμε τα κολοκυθάκια σε μία πιατέλα. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις τομάτες, το βασιλικό, τη ρίγανη,
αλάτι και πιπέρι. Aνακατεύουμε, ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου. Πριν σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 έως 15 λεπτά. Aν τα κολοκυθάκια είναι μικρά δε χρειά-
ζεται να τα κόψουμε σε ροδέλες. Aπλά τα χαράζουμε.