Ας μαγειρέψουμε
Μουσκεύουµε για 8 ώρες τα φασόλια σε άφθονο νερό. Τα στραγγίζουµε και τα βράζουµε επίσης σε άφθονο αλατισµένο νερό. Αφαιρούµε τον αφρό που σχηµατίζεται στην επιφάνεια και πετάµε µετά από 20 λεπτά το πρώτο νερό. Το αντικαθιστάµε µε νέο καθαρό νερό και συνεχίζου-µε το βρασµό µέχρι να µαλακώσουν εντελώς. Πλένουµε και κόβουµε τη φλούδα πορτοκαλιού σε λεπτές λωρίδες. Ψιλοκόβουµε το δεντρολίβανο και το σκόρδο. Σ’ ένα τηγάνι σοτάρουµε για 2-3 λεπτά, µε 3 κουταλιές ελαιόλαδο, το σκόρδο µε τις φλούδες πορτοκαλιού, την κανέλα, το δεντρολίβανο και το θυµάρι. Ρίχνουµε το κοµµένο λουκάνικο και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για 2 λεπτά. Ξεπλένουµε και στραγγίζουµε τα φασόλια. Τα αδειάζουµε σε ένα πυρέξ και προσθέτουµε το λουκάνικο µαζί µε τα µπαχαρικά. Ανακατεύουµε και ρίχνουµε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυµό πορτοκαλιού, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι µαζί µε ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό. Ψήνουµε στο φούρνο για 30-40 λεπτά. Σερβίρουµε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό πασπαλισµένο µε λίγο φρέσκο µαϊντανό.