Ας μαγειρέψουμε
Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμυδάκι, τον χυμό λεμονιού και τα φύλλα βασιλικού μέχρι να λιώσουν και να γίνει μια παχύρευστη σάλτσα. Την αφήνουμε στην άκρη.Πλένουμε τα παϊδάκια, τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο. Τα ψήνουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν κι από τις δυο μεριές. Τα βγάζουμε τα περιχύνουμε με τη σάλτσα βασιλικού και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές και πράσινη σαλάτα.