Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΑρνί γεμιστό Δωδεκανήσων
Ab logo
  • Αρνί γεμιστό Δωδεκανήσων

Αρνί γεμιστό Δωδεκανήσων

από Μυρσίνη Λαμπράκη
Αρνί γεμιστό Δωδεκανήσων
Δύσκολη
>60'
5/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
8 μερίδες
  • 3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρια
  • 3 κόκκοι μπαχάρι
  • Αλάτι
  • 2 κοπανισμένα γαρύφαλλα
  • πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
  • 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι καρολίνα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί κόκκινο
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ολόκληρο αρνάκι
  • 2 κουταλιές σούπας σταφίδες Κορίνθου
  • 2 μεγάλες ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια λεπτοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ψιλοκομμένο αρνίσιο συκωτάκι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Πιπέρι (για το αρνί)
  • Αλάτι (για το αρνί)
  • 3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρια
  • 3 κόκκοι μπαχάρι
  • Αλάτι
  • 2 κοπανισμένα γαρύφαλλα
  • πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
  • 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι καρολίνα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί κόκκινο
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ολόκληρο αρνάκι
  • 2 κουταλιές σούπας σταφίδες Κορίνθου
  • 2 μεγάλες ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια λεπτοκομμένα

Ας μαγειρέψουμε

Πλένετε και αλατοπιπερώνετε το αρνάκι.Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής: Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι να ξανθύνει για 4-5 λεπτά. Προσθέτετε το συκώτι και το αφήνετε επίσης να ροδίσει. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε τα εντόσθια να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Προσθέτετε τη τομάτα,ανακατεύετε και σβήνετε τη φωτιά. Αφήνετε το συκώτι με τη σάλτσα του να κρυώσει εντελώς και ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τα μπαχαρικά με το ρύζι. Ανακατεύετε πολύ καλά ώστε τα υλικά να ενωθούν καλά μεταξύ τους. Με το μίγμα αυτό γεμίζετε το εσωτερικό του αρνιού και το ράβετε με σπάγκο μαγειρικό κατά μήκος της κοιλιάς. Το τοποθετείτε σε μια βαθιά γάστρα ή σε ένα βαθύ ταψί στην οποία τη βάση έχετε στρώσει με τρεις λαδόκολλες. Σκορπάτε τα δαφνόφυλλα, το αλείφετε με το βούτυρο, πασπαλίζετε με άφθονο αλάτι και πιπέρι. Κλείνετε την λαδόκολλα πολύ καλά, αν υπάρχει καπάκι το σφραγίζετε και ψήνετε στους 150-180οC για 5 – 6 ώρες. Σερβίρετε το αρνάκι ζεστό μαζί με τη γέμισή του .

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική Παραδοσιακή
Κλασική
Πάσχα
Μεσημεριανό
Φθινόπωρο,Χειμώνας
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 8 μερίδες

  • ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΨΙΛΕΣ ΒΑΒΥ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ 750 ML
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7104641
  • Κρεμμύδι Κατεψυγμένο 100gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7081527
  • Άνιθος Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064310
  • Δάφνη Εύβοιας 20 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7068814