Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΧοιρινή τηγανιά με πορτοκάλι
Ab logo
  • Χοιρινή τηγανιά με πορτοκάλι

Χοιρινή τηγανιά με πορτοκάλι

από Μυρσίνη Λαμπράκη
Χοιρινή τηγανιά με πορτοκάλι
Μέτρια
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 1 κιλό κρέας χοιρινός λαιμός χωρίς κόκαλο κομμένο σε κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κιλό κρέας χοιρινός λαιμός χωρίς κόκαλο κομμένο σε κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

Βάζετε το κρέας στο τηγάνι μαζί με δυο φλιτζάνια τσαγιού νερό. Σιγοβράζετε μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του.Προσθέτετε το ελαιόλαδο και σε πολύ χαμηλή φωτιά σιγοτηγανίζετε το χοιρινό μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει από όλες τις πλευρές για 30 λεπτά περίπου. Έπειτα ρίχνετε το χυμό και τη φλούδα πορτοκαλιού, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε, σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 10 λεπτά. Στο τέλος ρίχνετε τη ρίγανη και αφήνετε το φαγητό να «πάρει» την τελευταία του βράση για 3-4 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Brunch
Όλες οι εποχές
Ορεκτικό

Υλικά για 4 άτομα