Άσπρη σούπα με κουνουπίδι και τυρί
Μέτρια, 31'- 60'
Καθαρίζετε και πλένετε τα λαχανικά και τα χόρτα. Κόβετε τα πράσα σε ροδέλες και τις πατάτες σε κύβους. Ψιλοκόβετε το σπανάκι ή τη ρόκα. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μαζί με 20γρ. από το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κάρυ. Ρίχνετε τα λαχανικά και το σπανάκι και τα σοτάρετε 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το γάλα, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε ανακατεύοντας κάθε τόσο για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα και οι πατάτες. Πολτοποιείτε το μίγμα στο μπλέντερ μαζί με τα μισά φιστίκια μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Μεταφέρετε το μίγμα στην κατσαρόλα. Στο μεταξύ, καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κεφάλια και την πλάτη και κρατάτε τις ουρές. Τις αλατοπιπερώνετε και τις σοτάρετε στο υπόλοιπο βούτυρο μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Σερβίρετε τη σούπα καυτή, την πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα φιστίκια, χονδροαλεσμένα και βάζετε σε κάθε πιάτο από δύο τηγανιτές ουρές γαρίδας. Γαρνίρετε αν θέλετε με φυλλαράκια μαϊντανού και σερβίρετε αμέσως.
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα