Ας μαγειρέψουμε
Κόβετε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και το ξεπλένετε σε νερό με ξίδι. Το βάζετε σε μπόλικο νερό που βράζει και το αφήνετε 3 λεπτά. Το σουρώνετε. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κύβους. Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρετε τις πατάτες και το κουνουπίδι για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε το γάλα μαζί με λίγο νερό ώστε να τα σκεπάσει, αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Πολτοποιείτε το μίγμα στο μπλέντερ ή το περνάτε από τον μύλο των λαχανικών και το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε και δοκιμάζετε στο αλάτι. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά- μέχρι να κάνει η σούπα μερικές φούσκες. Κόβετε στο μεταξύ το τυρί σε κύβους. Το αλευρώνετε και το τηγανίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι μέσα σε πολύ ζεστό ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει. Πασπαλίζετε τη σούπα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο τσάιβς, ρίχνετε τελευταία στιγμή το τηγανισμένο τυρί και σερβίρετε αμέσως.