Πασχαλινή Μαγειρίτσα
Μέτρια, >60'
Ζητάτε από τον κρεοπώλη να σας κόψει το κρέας σε 8-10 λεπτές φέτες. Καθαρίζετε τις σκελίδες του σκόρδου από την πράσινη φύτρα, τις ψιλοκόβετε και τις ανακατεύετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και αλευρώνετε καλά και τις δύο πλευρές του. Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο με το ελαιόλαδο και τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά το αλευρωμένο κρέας, λίγες φέτες κάθε φορά, μέχρι να ροδίσουν. Τοποθετείτε κατόπιν μία σειρά σε ρηχή κατσαρόλα έτσι ώστε να ακουμπάει η μία την άλλη χωρίς να αφήνουν κενά και τις πασπαλίζετε με το μισό μίγμα μαϊντανού-σκόρδου. Βάζετε από πάνω μια δεύτερη σειρά και τις πασπαλίζετε ξανά με τον υπόλοιπο μαϊντανό -σκόρδο. Ρίχνετε το ξίδι και ζεστό νερό τόσο όσο να μισοσκεπάζει το κρέας. Όταν πάρει βράση, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε για 1 ώρα περίπου μέχρι να ψηθεί το κρέας και να μαλακώσει. Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό νερό. Αντίθετα, αν έχει αρκετό νερό, ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα, δυναμώνετε την φωτιά μέχρι να εξατμιστεί και να μείνει με την πηχτή σάλτσα του.Συνοδεύετε το σοφρίτο με πουρέ ή τηγανιτές πατάτες.
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα