Ας μαγειρέψουμε
Βράζετε τα μαυρομάτικα φασόλια τόσο που να κρατάνε και τα στραγγίζετε. Βουτάτε τα κρεμμυδάκια σε καυτό νερό και τα αφήνετε για λίγα λεπτά. Όταν κρυώσουν κόβετε τη ρίζα με ένα ψαλίδι και βγάζετε τα κρεμμυδάκια ολόκληρα από τα φλούδια τους. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε τη δάφνη και το τριμμένο κρεμμύδι και τα σοτάρετε ελαφρά μέχρι να γίνει το κρεμμύδι διάφανο. Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε για λίγο.Προσθέτετε τα μαυρομάτικα, τον τοματοπελτέ, τα τοματάκια και το νερό. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα κρεμμυδάκια και να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό για να μην σωθεί η σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.