Ab logo
  • Μαυρομάτικα στιφάδο

Μαυρομάτικα στιφάδο

από Βίκυ Σμυρλή
Μαυρομάτικα στιφάδο
Μέτρια
>60'
5/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1,5 κιλά κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 1 κονσέρβα τοματάκια αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό
  • 1 φλιτζάνι νερό και λίγο ακόμη αν χρειαστεί
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1,5 κιλά κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 1 κονσέρβα τοματάκια αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό
  • 1 φλιτζάνι νερό και λίγο ακόμη αν χρειαστεί
  • πιπέρι
  • Αλάτι

Ας μαγειρέψουμε

Βράζετε τα μαυρομάτικα φασόλια τόσο που να κρατάνε και τα στραγγίζετε. Βουτάτε τα κρεμμυδάκια σε καυτό νερό και τα αφήνετε για λίγα λεπτά. Όταν κρυώσουν κόβετε τη ρίζα με ένα ψαλίδι και βγάζετε τα κρεμμυδάκια ολόκληρα από τα φλούδια τους. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε τη δάφνη και το τριμμένο κρεμμύδι και τα σοτάρετε ελαφρά μέχρι να γίνει το κρεμμύδι διάφανο. Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε για λίγο.Προσθέτετε τα μαυρομάτικα, τον τοματοπελτέ, τα τοματάκια και το νερό. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα κρεμμυδάκια και να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό για να μην σωθεί η σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Νηστίσιμα
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Τοματίνια Βελανίδι Συσκευασμένα Ελληνικά 250gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063706
  • Τοματοπολτός Διπλής Συμπύκνωσης 410 gr
    • low-price.external.cbf7b8ce.svg
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7071036
  • Δάφνη Εύβοιας 20 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7068814