Μαυρομάτικα με σπανάκι
Μέτρια, >60'
Στραγγίζετε τα φασόλια από το νερό τους. Τα βάζετε στην κατσαρόλα μαζί με τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την τομάτα, τον βασιλικό, το θρούμπι και νερό τόσο που να τα σκεπάζει. Τα βράζετε για 45 με 50 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό.
Όταν μαλακώσουν αρκετά τα φασόλια προσθέτετε το ελαιόλαδο, αλάτι και μπούκοβο.
Προθέτετε το μακαρονάκι και λίγο νερό ζεστό αν χρειαστεί για μην γίνει η σούπα πηχτή. Τη σιγοβράζετε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το μακαρονάκι.
Εν τω μεταξύ σοτάρετε τα κομματάκια μπέικον μέσα στο λίπος τους και τα προσθέτετε μέσα στη σούπα. Σερβίρετε τη σούπα στα πιάτα και την πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί.
TIP Τα καρότα της συνταγής κόβονται εύκολα σε κυβάκια αν τα μισοβράσετε πρώτα. Το αλάτι μπαίνει τελευταίο για να μην σκληραίνουν τα φασόλια με το
βράσιμο. To ελαιόλαδο μπορεί να μπει και αυτό προς το τέλος του βρασίματος για πιο υγιεινό μαγείρεμα. Να κατεβάσετε την κατσαρόλα από τη φωτιά όταν ακόμη βαστάει το μακαρονάκι (al dente) γιατί θα φουσκώσει μέσα στη σούπα μέχρι το σερβίρισμα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα