Ας μαγειρέψουμε
Βράζετε σε κατσαρόλα 1 λίτρο νερό με τα γαρίφαλα και το ένα ολόκληρο κρεμμύδι για 25-30 λεπτά περίπου. Κατόπιν τα φιλτράρετε και κρατάτε μόνο το ζουμί (2 φλιτζάνια). Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Τηγανίζετε τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες πάχους 0,5 εκ. Τα τραβάτε και τα βάζετε στην άκρη να στραγγίσουν επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Βράζετε τις φακές σε άφθονο νερό για 30 λεπτά περίπου, τις στραγγίζετε και τις αδειάζετε σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το δεύτερο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο, τη δάφνη, το κύμινο, τον χυμό και τη φλούδα πορτοκαλιού και τα λουκάνικα. Ρίχνετε τον ζωμό που έχετε κρατήσει και αλατοπίπερο. Βάζετε στον φούρνο στους 1800C βαθμούς και ψήνετε για 20-30 λεπτά μέχρι ότου τα υγρά να εξατμισθούν.