Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚοκορετσάκια μικρά φούρνου
Ab logo
  • Κοκορετσάκια μικρά φούρνου

Κοκορετσάκια μικρά φούρνου

από Μυρσίνη Λαμπράκη
Κοκορετσάκια μικρά φούρνου
Δύσκολη
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
6 μερίδες
  • 1 (κατά προτίμηση από μικρό ζώο, κατσίκι ή αρνάκι) συκωταριά
  • 1 αρνίσια αντεριά
  • 1 πράσο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κόκκοι μπαχάρι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 (κατά προτίμηση από μικρό ζώο, κατσίκι ή αρνάκι) συκωταριά
  • 1 αρνίσια αντεριά
  • 1 πράσο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κόκκοι μπαχάρι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Ας μαγειρέψουμε

Για τα κοκορετσάκια: Καθαρίζετε πολύ καλά, πλένετε και χωρίζετε τα μέρη της συκωταριάς. Την καρδιά δεν την χρησιμοποιείτε. Κρατάτε το συκώτι, το πνευμόνι και τα γλυκάδια. Τα βάζετε σε ξύλο κοπής και τα κόβετε σε μήκος όσο ένα στυλό και πάχος όσο ένα δάχτυλο. Πλένετε την αντεριά καλά. Βάζετε μία λωρίδα συκώτι, μία λωρίδα πνευμόνι και μία λωρίδα γλυκάδια. Τα κάνετε δεματάκι και το κρατάτε με το ένα σας χέρι. Παίρνετε το αντεράκι με το άλλο σας χέρι και αρχίζετε να το τυλίγετε το δεματάκι γύρω - γύρω από τη μία άκρη ως την άλλη, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Στερεώνετε την άκρη από το αντεράκι μέσα στο κοκορετσάκι. Αν θέλετε, στα δεματάκια που φτιάχνετε, μπορείτε να βάλετε μέσα από ένα κλωνάρι άνηθο, φύλλα από φρέσκα σκόρδα και μαρουλόφυλλα. Εάν φτιάξετε πολλά κοκορετσάκια (από μια μέτρια συκωταριά φτιάχνετε 10 -12), μπορείτε να τα διατηρήσετε για 2 ημέρες στη συντήρηση ή αλλιώς στην κατάψυξη. Βράζετε, με λίγο αλάτι και σε σιγανή φωτιά τα κοκορετσάκια για 10 λεπτά, τα σουρώνετε καιαφήνετε να κρυώσουν.Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το πράσο και τον άνηθο και τα μαραίνετε στο τηγάνι με ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό έως ότου πιούνε τα υγρά τους. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 5-6 λεπτά να γυαλίσουν, όχι να πάρουν χρώμα. Κόβουμε τα κοκορετσάκια σε μπουκιές και τα ρίχνετε στα κρεμμύδια. Σοτάρετε για 3-4 λεπτά και σβήνετε με το κρασί. Ανακατεύετε για 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Αφήνετε για 5 λεπτά το φαγητό στη φωτιά και στη συνέχεια το μεταφέρετε σε ρηχό ταψάκι. Πασπαλίζετε με άνηθο και ψήνετε στον φούρνο για 20 λεπτά.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Πάσχα
Μεσημεριανό
Άνοιξη,Καλοκαίρι
Απεριτίφ/Χωνευτικά

Υλικά για 6 άτομα

- Πράσα Ελληνικά Χύμα
~250 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΒ Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΒ Άνιθος Τεμάχιο Ελληνικός

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

- Κρεμμύδια Χλωρά Ελληνικά
~500 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

AROMA Δυόσμος Σκαφάκι 25g
25 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΒ ΜΠΑΧΑΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ 25 GR
25 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ Ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο Ποικιλία Κορωνέικη 1lt
1 λιτ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

Κρεμμύδια Ξερά Βιολογικής Γεωργίας Ελληνικά
NATURES PROMISE BIO Κρεμμύδια Ξερά Βιολογικής Γεωργίας Ελληνικά
~1,5 κιλ
~€
2
60
Οίνος Λευκός Μακεδονικός 750ml
ΑΒ Οίνος Λευκός Μακεδονικός 750ml
750 ml
3
90

Έχεις ήδη στην κουζίνα

Αλάτι Ψιλό Σε Πλαστική Φιάλη 750 gr
ΑΒ Αλάτι Ψιλό Σε Πλαστική Φιάλη 750 gr
750 γρ
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
0
69