Ας μαγειρέψουμε
Τοποθετούμε τα κομμάτια του κρέατος σε ένα σκεύος (όχι μεταλλικό). Ρίχνουμε τη μαρινάτα στο σκεύος και το αφήνουμε τουλάχιστον 24 ώρες στο ψυγείο. Πριν το μαγειρέψουμε, βγάζουμε ένα-ένα από τη μαρινάτα τα κομμάτια του κρέατος και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας έως ότου ροδίσει. Ρίχνουμε το κρασί, τα καρότα, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το σκόρδο, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε, ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να μείνει ελάχιστη σάλτσα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζουμε τα κομμάτια του κρέατος, τα τοποθετούμε σε ζεστή πιατέλα και τα διατηρούμε ζεστά. Αφαιρούμε από τη σάλτσα το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης, την περνάμε από το μπλέντερ και ύστερα από λεπτή σίτα. Τη ζεσταίνουμε ξανά και την πήζουμε ελαφρά με το βούτυρο. Περιχύνουμε με τη σάλτσα το αγριογούρουνο. Συνοδεύουμε με πατατούλες σοτέ.