Ab logo
  • Αγριογούρουνο σαλμι

Αγριογούρουνο σαλμι

από Τίνα Webb
Αγριογούρουνο σαλμι
Δύσκολη
>60'
5/5
Υψηλό

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • Αλάτι
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί (για τη μαρινάτα)
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο γαρίφαλο (για τη μαρινάτα)
  • 10 κόκκοι πιπεριού (για τη μαρινάτα)
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο μπαχάρι (για τη μαρινάτα)
  • 2 φύλλα δάφνης (για τη μαρινάτα)
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (για τη μαρινάτα)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (για τη μαρινάτα)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κιλό αγριογούρουνο χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο τύπου Κερκύρας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 150 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια
  • μέτρια καρότα σε ροδέλες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι σε κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού μαυροδάφνη
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί (για τη μαρινάτα)
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο γαρίφαλο (για τη μαρινάτα)
  • 10 κόκκοι πιπεριού (για τη μαρινάτα)
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο μπαχάρι (για τη μαρινάτα)
  • 2 φύλλα δάφνης (για τη μαρινάτα)
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (για τη μαρινάτα)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (για τη μαρινάτα)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κιλό αγριογούρουνο χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο τύπου Κερκύρας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 150 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια

Ας μαγειρέψουμε

Τοποθετούμε τα κομμάτια του κρέατος σε ένα σκεύος (όχι μεταλλικό). Ρίχνουμε τη μαρινάτα στο σκεύος και το αφήνουμε τουλάχιστον 24 ώρες στο ψυγείο. Πριν το μαγειρέψουμε, βγάζουμε ένα-ένα από τη μαρινάτα τα κομμάτια του κρέατος και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας έως ότου ροδίσει. Ρίχνουμε το κρασί, τα καρότα, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το σκόρδο, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε, ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να μείνει ελάχιστη σάλτσα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζουμε τα κομμάτια του κρέατος, τα τοποθετούμε σε ζεστή πιατέλα και τα διατηρούμε ζεστά. Αφαιρούμε από τη σάλτσα το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης, την περνάμε από το μπλέντερ και ύστερα από λεπτή σίτα. Τη ζεσταίνουμε ξανά και την πήζουμε ελαφρά με το βούτυρο. Περιχύνουμε με τη σάλτσα το αγριογούρουνο. Συνοδεύουμε με πατατούλες σοτέ.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Φθινόπωρο,Χειμώνας
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Δάφνη Εύβοιας 20 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7068814
  • ΚΑΡΟΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063927