Ας μαγειρέψουμε
Ψιλοκόβετε το άσπρο μέρος των κρεμμυδιών. Κρατάτε στην άκρη τα πράσινα φύλλα ολόκληρα. Ζεσταίνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε το σπανάκι ψιλοκομμένο, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά του. Πασπαλίζετε με τον άνηθο, προσθέτετε 4 κουταλιές μπεσαμέλ, τα αβγά, ελαφρά χτυπημένα και το ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι. Ανακατεύετε καλά το μίγμα και το αφήνετε να κρυώσει. Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ όπως στη συνταγή για τα λαζάνια αλα μπολονέζε. Βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό λίγα λίγα τα λαζάνια για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν ευλύγιστα. Μέσα στο νερό έχετε ρίξει 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Τα βγάζετε προσεχτικά με τσιμπίδα και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Παίρνετε ένα φύλλο λαζανιού, απλώνετε από πάνω μια λεπτή στρώση από το μίγμα του σπανακιού, το σκεπάζετε με μια φέτα μορταδέλα (την κόβετε στο ίδιο μέγεθος, αν περισσεύει) και τυλίγετε σφιχτά σε ρολό. Το κόβετε στη μέση και στερεώνετε τα ρολάκια με σπάγκο μαγειρικής ή οδοντογλυφίδα. Ετοιμάζετε και τα υπόλοιπα ρολάκια. Τοποθετείτε τα τυλιγμένα λαζάνια όρθια, σε πυρίμαχο σκεύος αλειμμένο με ένα λεπτό στρώμα μπεσαμέλ. Τα πασπαλίζετε με τυρί τριμμένο Βάζετε πάνω από κάθε ρολάκι ένα κόμπο φρέσκο βούτυρο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 10-15 λεπτά. Ζεματάτε τα πράσινα φύλλα των κρεμμυδιών, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν ευλύγιστα και δένετε με αυτά τα ρολάκια, αφού αφαιρέσετε τιςοδοντογλυφίδες ή τον σπάγκο για ένα εντυπωσιακό σερβίρισμα.