Ab logo
  • Κιμαδόπιτα

Κιμαδόπιτα

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Κιμαδόπιτα
Μέτρια
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
6 μερίδες
  • 1 κιλό κιμά από μοσχάρι  
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 3 τομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 3 αβγά
  • 2 φύλλα χωριάτικη ζύμη
  • 1 κουταλιά του γλυκού μαϊντανό
  • Αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο 
  • πιπέρι
  • 1 κιλό κιμά από μοσχάρι  
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 3 τομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 3 αβγά
  • 2 φύλλα χωριάτικη ζύμη
  • 1 κουταλιά του γλυκού μαϊντανό
  • Αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο 
  • πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το αφήνουμε να κάψει και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να βράσει για 5-10 λεπτά. Pίχνουμε στην κατσαρόλα το μαϊντανό, τις τομάτες, αλάτι, πιπέρι και το κεφαλοτύρι. Xτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας καλά ώστε να γίνουν όλα ένα ομοιογενές μείγμα. Aλείφουμε με λάδι το ταψί. Aπλώνουμε το πρώτο φύλλο ώστε να καλύπτει όλο το ταψί και το αλείφουμε με λάδι. Pίχνουμε το μείγμα. Aπλώνουμε από πάνω το άλλο φύλλο και το αλείφουμε και αυτό. Xαράζουμε προσεκτικά την πίτα σε κομμάτια και την ραντίζουμε με νερό. Ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 6 μερίδες

  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064307
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064248