Ας μαγειρέψουμε
Μουλιάζετε τον τραχανά στο γάλα από την προηγούμενη ημέρα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Χτυπάτε ελαφρά τα αβγά και τα αναμειγνύετε με τον δυόσμο, το τυρί, τον στραγγισμένο τραχανά, αλάτι και πιπέρι. Αλείφετε με ελαιόλαδο ένα ταψί του φούρνου. Λαδώνετε τα μισά φύλλα ένα – ένα χωριστά και τα απλώνετε μέσα στο ταψάκι. Ρίχνετε μέσα τη γέμιση και την σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδωμένα και αυτά χωριστά. Ενώνετε τα πάνω με τα κάτω φύλλα γύρω-γύρω. Χαράζετε με ένα κοφτερό μαχαίρι ή κόβετε με το ψαλίδι τα πρώτα φύλλα της πίτας σε κομμάτια. Αλείφετε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου. Αφήνετε την πίτα να κρυώσει λίγο για να σταθεροποιηθεί η γέμιση από το ψήσιμο. Την κόβετε σε κομμάτια όπως τα χαράξατε και τη σερβίρετε.