Ab logo
  • Τραχανόπιτα

Τραχανόπιτα

από Βίκυ Σμυρλή
Τραχανόπιτα
Μέτρια
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
6 μερίδες
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 2 φλιτζάνια γλυκό τραχανά
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1,5 φλιτζάνια τυρί φέτα τριμμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 6 αβγά
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο για άλειμμα των φύλλων
  • πιπέρι
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 2 φλιτζάνια γλυκό τραχανά
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1,5 φλιτζάνια τυρί φέτα τριμμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 6 αβγά
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο για άλειμμα των φύλλων
  • πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

Μουλιάζετε τον τραχανά στο γάλα από την προηγούμενη ημέρα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Χτυπάτε ελαφρά τα αβγά και τα αναμειγνύετε με τον δυόσμο, το τυρί, τον στραγγισμένο τραχανά, αλάτι και πιπέρι. Αλείφετε με ελαιόλαδο ένα ταψί του φούρνου. Λαδώνετε τα μισά φύλλα ένα – ένα χωριστά και τα απλώνετε μέσα στο ταψάκι. Ρίχνετε μέσα τη γέμιση και την σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδωμένα και αυτά χωριστά. Ενώνετε τα πάνω με τα κάτω φύλλα γύρω-γύρω. Χαράζετε με ένα κοφτερό μαχαίρι ή κόβετε με το ψαλίδι τα πρώτα φύλλα της πίτας σε κομμάτια. Αλείφετε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου. Αφήνετε την πίτα να κρυώσει λίγο για να σταθεροποιηθεί η γέμιση από το ψήσιμο. Την κόβετε σε κομμάτια όπως τα χαράξατε και τη σερβίρετε.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Brunch
Όλες οι εποχές
Πίτσα/Πίτα

Βάλε στο καλάθι υλικά για 6 μερίδες

  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    • low-price.external.cbf7b8ce.svg
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7128101
  • ΦΕΤΑ ΠΟΠ ΧΕΛΜΟΥ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΣΕ ΑΛΜΗ 400 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7076034