Ας μαγειρέψουμε
Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κεφάλια, τα πόδια, την εσωτερική φλέβα (έντερο) και το εξωτερικό
κέλυφός τους, έτσι ώστε να παραμείνει η ψίχα τους. Τις ψιλοκόβετε και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ. Σοτάρετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο με το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι για 3 λεπτά, κατόπιν το αφαιρείτε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα, το ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσει το λάδι του και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τη γαριδόψιχα, τον ψιλοκομμένο άνηθο, το χυμό λεμονιού, το πολτοποιημένο σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αυγά και τη μουστάρδα. Ζυμώνετε καλά το μείγμα με τα χέρια σας ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτετε στο μείγμα το σουσάμι, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε λίγο αλεύρι αν χρειαστεί, ώστε το μείγμα να πλάθεται σε κεφτέδες. Φτιάχνετε τους κεφτέδες στο μέγεθος που επιθυμείτε. Για το πανάρισμα, τοποθετείτε τα δύο αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με ένα πιρούνι. Σε άλλο μπολ ρίχνετε την τριμμένη φρυγανιά. Βάζετε σε ένα βαθύ τηγάνι το ηλιέλαιο να ζεσταθεί καλά σε δυνατή φωτιά. Περνάτε τα κεφτεδάκια (ένα- ένα κάθε φορά) από το αυγό, ύστερα από την τριμμένη φρυγανιά και κατόπιν τα τοποθετείτε στο τηγάνι. Τηγανίζετε τα κεφτεδάκια για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα
χρυσαφί χρώμα. Τα αφαιρείτε χρησιμοποιώντας μία τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας πριν τα σερβίρετε, για να στραγγίσουν το έξτρα λάδι. Βάζετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο μπλέντερ, εκτός απ' το ξύσμα λεμονιού (για να μην πικρίσει) και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στο τέλος, ρίχνετε και το ξύσμα και ανακατεύετε με ένα κουτάλι. Σερβίρετε τους γαριδοκεφτέδες μαζί με τη σάλτσα τους. Tip: Μπορείτε να χρησιμοπιήσετε και καβούρια αντί γαρίδες.