Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΓιουβαρλάκια με αγκινάρες
Ab logo
  • Γιουβαρλάκια με αγκινάρες

Γιουβαρλάκια με αγκινάρες

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Γιουβαρλάκια με αγκινάρες
Μέτρια
>60'
5/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό κιμά βόειο
  • 2 κουταλιές σούπας ρύζι καρολίνα
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα (για τα γιουβαρλάκια)
  • 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά (ξεχωριστά το ασπράδια με τους κρόκους)
  • 7 καρδιά αγκινάρας
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό κιμά βόειο
  • 2 κουταλιές σούπας ρύζι καρολίνα
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα (για τα γιουβαρλάκια)
  • 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά (ξεχωριστά το ασπράδια με τους κρόκους)
  • 7 καρδιά αγκινάρας
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λεμόνι (χυμός)

Ας μαγειρέψουμε

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, το τριμμένο κρεμμύδι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα ασπράδια, αλάτι και πιπέρι, και τα ζυμώνουμε καλά. Βάζουμε στο ψυγείο το μίγμα για περίπου 1 ώρα για να σφίξει. Έπειτα πλάθουμε το μίγμα μπαλάκια μετρίου μεγέθους. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το φρέσκο κρεμμύδι και τον άνηθο για 3-5 λεπτά. Προσθέτουμε τις καρδιές αγκινάρας (κομμένες στα δύο αν είναι μεγάλες) και τις σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια και τα τσιγαρίζουμε λίγο ακόμα γυρίζοντας τα προσεκτικά να μη μας διαλύσουν. Προσθέτουμε 1 ó λίτρο ζεστό νερό τόσο που μόλις να σκεπάζει τα γιουβαρλάκια και τις αγκινάρες και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά. Χτυπάμε καλά τους κρόκους των αβγών μαζί με το μισό χυμό λεμονιού και όταν τα γιουβαρλάκια είναι έτοιμα, παίρνουμε λίγο ζεστό ζουμί από τα γιουβαρλάκια και το ανακατεύουμε με το αυγολέμονο, χτυπώντας το συνέχεια ώστε να μην μας «κόψει». Ρίχνουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακινούμε ελαφρά. Δεν το ζεσταίνουμε ξανά γιατί θα βράσει και θα κόψει.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Άνοιξη,Καλοκαίρι
Κυρίως πιάτο

Υλικά για 4 άτομα

- Κρεμμύδια Χλωρά Ελληνικά
~500 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΒ Άνιθος Τεμάχιο Ελληνικός

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

- Aγγινάρες Ελληνικές 1 Τεμάχιο
1000 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

Λεμόνια Εισαγωγής Συσκευασμένα
ΑΒ Λεμόνια Εισαγωγής Συσκευασμένα
1 κιλ
2
75
Βόειος Κιμάς Μπούτι Άπαχος Ελληνικός 400 gr
ΑΒ FRESH TO GO Βόειος Κιμάς Μπούτι Άπαχος Ελληνικός 400 gr
400 γρ
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
5
99
Ρύζι Καρολίνα Στρυμόνα 500 gr
ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ Ρύζι Καρολίνα Στρυμόνα 500 gr
500 γρ
2
49
Κρεμμύδια Ξερά Βιολογικής Γεωργίας Ελληνικά
NATURES PROMISE BIO Κρεμμύδια Ξερά Βιολογικής Γεωργίας Ελληνικά
~1,5 κιλ
~€
2
60
Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα Medium 6 Τεμάχια
ΑΒ Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα Medium 6 Τεμάχια
6 τεμ
1
90

Έχεις ήδη στην κουζίνα

Αλάτι Ψιλό Σε Πλαστική Φιάλη 750 gr
ΑΒ Αλάτι Ψιλό Σε Πλαστική Φιάλη 750 gr
750 γρ
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
0
69
Πιπέρι Μαύρο Τριμμένο 40g
ΑΒ Πιπέρι Μαύρο Τριμμένο 40g
40 γρ
1
32
Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο Φιάλη Πλαστική 1 Lt
ΑΒ Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο Φιάλη Πλαστική 1 Lt
1 λιτ
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
11
50