Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚυδώνια γεμιστά με κιμά στο φούρνο
Ab logo
  • Κυδώνια γεμιστά με κιμά στο φούρνο

Κυδώνια γεμιστά με κιμά στο φούρνο

από Μυρσίνη Λαμπράκη
Κυδώνια γεμιστά με κιμά στο φούρνο
Μέτρια
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 6 κυδώνια
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 350 γρ. αρνίσιο ή βόειο κιμά
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 50 γρ. κουκουνάρια,καβουρδισμένα στο φούρνο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
  • Αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μέτρια γεμάτο πιπέρι
  • 6 κυδώνια
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 350 γρ. αρνίσιο ή βόειο κιμά
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 50 γρ. κουκουνάρια,καβουρδισμένα στο φούρνο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
  • Αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μέτρια γεμάτο πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

Πλένουμε τα κυδώνια. Τα ζεματάμε σε βραστό νερό για 5 λεπτά. Κόβουμε λίγο από το επάνω μέρος και το κρατάμε για καπάκι. Αδειάζουμε με το κουτάλι αρκετή από την ψίχα και μαζί αφαιρούμε και το κεντρικό στέλεχος που περιλαμβάνεικαι τα κουκούτσια. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο.Προσθέτουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε, μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε τα καρυκεύματα και τα κουκουνάρια ροδισμένα. Κατεβάζουμε τη γέμιση από τη φωτιά.Τοποθετούμε τα κυδώνια σε ταψί φούρνου. Τα γεμίζουμε με τον κιμά και τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους. Τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και με 1 φλιτζάνι τσαγιού καυτό νερό. Ψήνουμε τα κυδώνια στο φούρνο στους 180oC, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν περίπου για 30 -35 λεπτά.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Βραδινό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ 50 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7101795